turksoy-temsilcileri-turkiyenin-bm-daimi-temsilciliginde-bir-araya-geldi

TÜRKSOY temsilcileri Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği'nde bir araya geldi

Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) temsilcileri, New York ziyaretleri vesilesiyle Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği'nde bir toplantı gerçekleştirildi.

06 Nisan 2023 09:40

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal'ın ev sahipliğindeki toplantıya TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, TÜRKSOY Dönem Koordinatörü Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan Daimi Temsilcileri, Türkmenistan ve Özbekistan Daimi Temsilci Yardımcıları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti New York Temsilcisi Mehmet Dana katıldı.

Önal, üye ülkeler arasında kültür ve sanat alanlarındaki işbirliğinin artırılmasında temel bir rol oynadığını belirttiği TÜRKSOY'un faaliyetlerinin BM zemininde diğer üye ülke Daimi Temsilcilikleriyle işbirliği ve eş güdüm içerisinde desteklemeye devam edileceğini söyledi.

Raev ise Türk dünyasındaki ilk Türk işbirliği teşkilatı olan TÜRKSOY’un 30. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bu yıl New York’ta yapılması öngörülen etkinlikler hakkında bilgi verirken katılımcılar bu konuda görüş alışverişinde bulundu.

Diğer Haberler