turksoy-turk-dunyasi-kultur-baskentleri-birligi-nin-kurulmasi-amaciyla-ilk-topl

TÜRKSOY, Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliği’nin kurulması amacıyla ilk toplantısını Türkmenistan’da düzenledi

Toplantıda konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a, Türk dünyasına değerli hizmetleri için "TÜRKSOY" nişanının takdim edildiğini kaydetti.

03 Temmuz 2023 15:12

Türk Dünyası Kültür Başkentleri yerel yöneticileri ilk çalışma toplantısını yaptı.

Toplantı, TÜRKSOY Genel Sekreterliği tarafından “21. Asrın Şehri” unvanına layık görülen ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Arkadağ şehrinde düzenlendi.

Türkmenistan Kültür Bakanlığının ev sahipliği yaptığı toplantıya TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ile birlikte Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan vali ve belediye başkanı düzeyinde katılım oldu.

Genel Sekreter Sultan Raev, Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliğinin kurularak çalışmalarına en yakın sürede başlamasını amaçladıklarını ifade etti.

21. Asrın Türklerin asrı olacağını söyleyen Raev, Türk halklarının paylaştığı kültürel değerleri ortaya çıkararak, bu değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Sultan Raev, Bu çalışmaları destekledikleri ve Türk dünyasına yönelik değerli hizmetleri için Türkmenistan halkının Milli Lideri ve Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı'nın en yüksek ödülü olan "TÜRKSOY" nişanının takdim edildiğini kaydetti.

Toplantıda önceki yıllarda kültür başkenti olan Eskişehir, Merv, Türkistan, Kastamonu, Oş, Hiva, Bursa ile 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şuşa ve 2024 Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev şehirlerinin temsilcileri de hazır bulundu.
 

Anahtar Kelimeler: türksoy, türkmenistan, arkadağ,

Diğer Haberler