turksoy-un-30-yili-kirgizistanda-resim-ve-kitap-sergisi-ile-kutlandi

TÜRKSOY’un 30. yılı Kırgızistan'da resim ve kitap sergisi ile kutlandı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) kuruluşunun 30. yılı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te resim ve kitap sergisi ile kutlandı.

12 Haziran 2023 16:54

TÜRKSOY ile Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Bakanlığı işbirliğinde Gapar Aytiyev Kırgız Ulusal Sanat Müzesi'nde resim ve heykel sergisi açıldı.

Sergi salonunda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan'dan ressamların eserleri yer aldı.

Ayrıca fotoğrafçı Erkin Bolcurov'un, Kırgızistan'ın Batken Bölgesi'nde ilkbaharda çiçek açan erik ağaçları ve "ağlayan gelin" olarak da adlandırılan ters lale (Aygül çiçeği) fotoğraflarına yer verildi.

Türkiye'den Serbest Gültekin, Erdoğan Seçil ve Gür Dalkıran'a ait eserlerin yer aldığı sergiye sanatseverler ilgi gösterdi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Rayev, "Türk dünyasının ünlü ressamlarının eserlerini tanıtmaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Rayev, TÜRKSOY’un 30. yılı kutlamalarına, 1992 yılında teşkilatın kuruluş çalışmalarının başlatıldığı ve anlaşmasının imzalandığı Kazakistan’ın Almatı şehrinden başladıklarını söyledi.

Sultan Rayev, Kırgızistan'da 13 Haziran'da düzenlenecek konserin ardından kutlamalara Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye'nin başkenti Ankara'da devam edileceğini aktardı.

Öte yandan, Kırgızistan Milli Kütüphanesi'nde, TÜRKSOY’un 30. yılına ithaf edilen ve TÜRKSOY üye ülkelerinin halk yazarları, şairleri ve önde gelen yazarlara ait eserlerin tanıtıldığı kitap sergisi düzenlendi.

Sergi salonunda TÜRKSOY Genel Sekreteri Rayev tarafından Türk dünyasının kültür ve sanatına katkıda bulunan Kırgızistanlı sanat dünyasının temsilcilerine TÜRKSOY’un 30. Yıl Madalyası takdim edildi.

 

Anahtar Kelimeler: Türksoy, kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan,

Diğer Haberler