tursab-rezervasyon-akisi-durdu

TÜRSAB: Rezervasyon akışı durdu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye’nin yurt dışı turizmi için önemli yere sahip olan Rusya ve Ukrayna’dan gelecek turistlerin rezervasyonlarını iptal etmediğini ancak rezervasyon akışının durduğunu belirtti.

24 Şubat 2022 15:58

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusya’nın Ukrayna'ya yaptığı askeri müdahalenin turizme etkisine ilişkin açılama yaptı.

Rusya ve Ukrayna'nın Türkiye turizmi için önemli iki pazar olduğuna işaret eden Bağlıkaya, geçen yıl söz konusu 2 ülkeden toplam 7 milyon civarında turist ağırladıklarını belirtti.

“Bu tür sorunlar tüm Avrupa pazarını etkiler”

Bu sene turist akışının 10 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini söyleyen Bağlıkaya, “Askeri müdahalenin kısa sürede bitmesini ümit ediyorum. Bu şekilde sıcak temas devam ettiği müddetçe yalnız Rusya ve Ukrayna'yı değil, tüm Avrupa pazarını etkiler. Hiç kimse sıcak çatışmanın olduğu bölgelere, yakın bölgelerine seyahat etmez" diye konuştu.

Firuz Bağlıkaya, sorunun çözülmesi uzun sürse de en azından sıcak çatışmanın bitmesinin turizm için faydalı olacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Mart ayının ortalarına kadar sıcak çatışma durumları toparlanır ve görüşme safhasına geçilirse o zaman turizmde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Şu anda rezervasyonlarda iptal yok ama rezervasyon akışında durma var. Sıcak çatışmaların bittiği günden itibaren tekrar rezervasyonlar devam edebilir. Şu anda ciddi bir kayıp gözükmüyor ama devam etmemesi lazım."

Diğer Haberler