ukrayna-turizm-gelisim-ajansi-baskani-oleskiv-turkiye-turistlerin-guvenligini

Ukrayna Turizm Gelişim Ajansı Başkanı Oleskiv: Türkiye, turistlerin güvenliğini gerçekten önemsiyor

Ukrayna Turizm Gelişim Ajansı Başkanı Maryana Oleskiv, "Güvenli turizm sertifikasını beğendik, gerçekten işe yarıyor. Türk hükümetinin bu zor salgın döneminde turistlerin güvenliğini gerçekten önemsediğini gördük" dedi.

01 Haziran 2021 13:28

Ukrayna Turizm Gelişim Ajansı Başkanı Maryana Oleskiv, Ukrayna ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerini değerlendirdi.

İki ülke arasında turizmde en iyi yılın 2019 senesi olduğunu hatırlatan Oleskiv, 1,5 milyon Ukraynalının Türkiye'yi ve 300 bin Türk'ün de Ukrayna'yı ziyaret ettiğini söyledi.

"2020'de salgına rağmen 1 milyon Ukraynalı turist Türkiye'yi ziyaret etti"

Oleskiv, geçen sene salgına rağmen 1 milyon Ukraynalı turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğine dikkati çekerek, uluslararası ziyaretlerdeki rakamların düşüşünü göz önüne alınca bunun oldukça iyi bir rakam olduğunu vurguladı.

Türkiye'den Ukrayna'ya 2020'de 150 bin kişinin geldiğini aktaran Oleskiv, "Ancak diğer ülkelere bakınca, iyi bir gösterge, mesela Polonya ve Almanya'dan gelen turist sayısı 4 kat düştü. Ukraynalıların Türkiye'ye PCR testsiz gitme olanağı ve Türklerin Ukrayna'ya gelişlerinde daha iyi olanaklar üzerinde çalışıyoruz, 2021'de rakamları artırmak için şansımız var" diye konuştu.

Diğer Haberler