ukraynalilarin-kirmizi-pancar-corbasi

Ukraynalıların Kırmızı pancar çorbası

Ukraynalıların ‘Borş’ çorbası, Sovyetler sonrası bağımsızlığını kazanan birçok Türk devletinde de sevilerek yapılıyor.

20 Ekim 2021 08:45

Borş birçok millet tarafından o kadar benimsenmiş ki, bugün kimse çorbanın gerçekte nereden geldiğini ve hangi kültüre ait olduğunu hatırlamıyor bile.

Birçok ülke, pancar çorbasının sahipleniyor. Tarihsel olarak, bu çorba Doğu Slavların geleneksel bir yemeği.

Litvanyalıların da benzer bir yemeği var - barščiai, Romenlerin - borş, Polonyalıların – barszcz ve Belarusluların da - borshch.

İlk kimin olduğunu söylemek zor olsa da, çoğu zaman pancar çorbasına Ukrayna yemeği denir.

Kırım’da da yaygın olan bu çorbaya Kırım Tatarlar Lahana çorbası diyor.

Kırmızı pancar çorbası genellikle et suyunda lahana, havuç, soğan, patates ve pancar ile pişirilir. Çorbanın rengini korumak için suya bir yemek kaşığı sirke eklenir. Ekşi krema ve ince kıyılmış dereotu yada maydanoz ile sonbahar ve kış aylarında servis edilir.

Diğer Haberler