ulastirma-denizcilik-ve-haberlesme-bakani-ahmet-aslan-turkmenistan-da

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan Türkmenistan’da

Aslan, Türkmenistan'da bir Türk şirketi tarafından yapımı gerçekleştirilen liman açılış törenine katılacak.

02 Mayıs 2018 16:04

Türkmenistan’ın Hazar Kıyısındaki Türkmenbaşı Limanı törenle açılıyor.

Bir Türk şirketi tarafından yapımı gerçekleştirilen liman açılış törenine katılmak üzere Türkmenistan’a giden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, konferansta konuştu.

Dost ve kardeş ülke Türkmenistan’ın ulaşım projelerini takdirle izlediklerini belirten Bakan Aslan, "Hazar kıyısında yapılan Türkmenbaşı Limanı’nın, bir Türk şirketi tarafından inşa edilmesinden de gurur duyuyoruz." dedi.

Türkmenistan’ın, Büyük İpek Yolu’nun merkezinde yer aldığını ifade eden bakan Aslan, bugün(02.05.2018) açılışı yapılacak limanın da yalnızca bir ulaşım ve lojistik merkezi değil, aynı zamanda bir işbirliği alanı olacağını ifade etti.

Türkmenistan ve diğer bölge ülkeleri tarafından gerçekleştirilen yatırımların önemine vurgu yapan bakan Aslan, Lapis lazuli ulaşım koridoru ve Bakü- Tiflis - Kars demiryolu projelerinin birbirine bağlanması ile Asya ile Avrupa arasında bağlantının sağlanacağına dikkat çekti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, Türkiye’nin gerçekleştirdiği Marmaray, Tünel Geçiş Projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantılı ulaşım projeleri ile kıtaları birbirine bağladığını belirtti.

Bakan Ahmet Aslan Türkmenistan’ın Türkmenbaşı Limanı’nın açılış töreni yanında, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO ) ulaştırma bakanları toplantısına da katılacak.

Anahtar Kelimeler: Türkmenbaşı Limanı, Türkmenistan, Orta Asya Lojistik, Ahmet Aslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı,

Diğer Haberler