uluslararasi-bisiklet-birligi-nden-turkmen-liderine-odul

Uluslararası Bisiklet Birliği’nden Türkmen liderine ödül

Türkmenistan Devlet Başkanı, Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından dünya bisikletinin geliştirilmesine yaptığı değerli katkılarından dolayı en yüksek UCI ödülüne layık görüldü.

03 Haziran 2020 15:07

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü öncesinde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından anlamlı bir ödül verildi. Söz konusu ödül, UCI Başkanı David Lappartien ve Yönetim Komitesi üyesi Igor Makarov’un Gurbanguli Berdimuhamedov ile yaptıkları video konferans görüşmesinde takdim edildi.

UCI Başkanı David Lappartien görüşmede Berdimuhamedov’un dünya bisikletinin gelişimi için büyük önem taşıyan girişimleri ve bisiklet sporunun Türkmenistan’da yaygınlaştırılması ve uluslararası seviyelere çıkarması yönünde yaptığı değerli katkılardan dolayı UCİ Yönetim Kurulu tarafından bu örgütün en yüksel ödülüne layık görüldüğünü belirtti.

David Lappartien, küresel Koronavirüs salgını nedeniyle kendi elleriyle bu ödülü takdim edemediğini belirterek, “UCI ödülünü size kişisel olarak sunmak benim için büyük bir zevk olurdu, ancak bu dünyadaki mevcut durumdan dolayı mümkün değil. Bu nedenle, size bu toplantıda en yüksek UCI ödülünü sunmak benim için bir onurdur ”dedi. Ayrıca, Devlet Başkanı’na 2021 yılında Dünya Bisiklet Şampiyonası’nın Aşkabat’ta yapılması için yaptığı çalışmalar için de ayrıca teşekkür etti.

Berdimuhamedov da bisiklet sporunun her iki önemli ismine teşekkür ederek, Türkmenistan’da bisiklet sporunun gelişmesine büyük önem verdiklerini kaydetti. Türkmenistan’ın dev spor turnuvalarının yapıldığı bir ülkeye dönüştüğünü kaydeden Türkmen Lider, 2021 yılında Aşkabat’ta Dünya Pist Bisiklet Şampiyonası’nın yapılması hazırlıklarının bunun bariz örneği olduğunu kaydetti.

UCI yüksek ödülü, 2007 yılından bu yana kimseye verilmemişti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Devlet Başkanı Berdimuhamedov’un başlattığı girişimlerle 2018 yılında 3 Haziran gününü Dünya Bisiklet Günü olarak ilan etti.

Diğer Haberler