uluslararasi-ticaret-ve-hizmetler-2019-fuari-askabatta-acildi

Uluslararası "Ticaret ve Hizmetler - 2019 Fuarı” Aşkabat'ta açıldı

Uluslararası "Ticaret ve Hizmetler - 2019 Fuarı” Aşkabat'ta açıldı. Fuarla birlikte, Uluslararası Ticaret ve Hizmetler Konferansı düzenlendi.

15 Nisan 2019 10:16

Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı tarafından düzenlenen iki günlük ticaret fuarı “Ticaret ve Hizmetler-2019”,  Ticaret ve Sanayi Odası Sergi merkezi'nde açıldı. Yaklaşık iki yüz yerli ve yabancı katılımcıyı bir araya getiren fuar, üretim  trendlerini  takip etme ve  iç Pazar ticaretini canlandırmayı hedefliyor.

Fuarda, modern üretim endüstrisinin ana yönleri, mağaza, pazar ve  alışveriş merkezleri organizasyonu ve tüketici  hizmetleri faaliyetlerine getirilen yeni yöntemler sunuluyor. Bunun yanısıra, yerli gıda ve sanayi ürünlerini dış pazarlara tanıtılması amaçlanıyor.

Türkmenistan Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Fuarda bulunan, Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil AVCI, TRT mikrofonlarına bir ropörtaj verdi. Sözlerine, fuarda Türk iş dünyasını temsil etmeye çalıştıklarını ifade ederek başlayan AVCI, fuarda Türkmenistan sanayi Odası’nın davetlisi olarak bulunduklarını,  Fuara uluslararası katılımın yüksek düzeyde olduğunu, Türk firmalarının katılımından da memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkmenistan’ın, Orta  Asya’da gelişen bir piyasa olduğunu vurgulayan AVCI, saygıdeğer, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un önderliğinde, ülkenin, Orta Asya’nın parlayan yıldızı olmaya devam ettiğini ve bu fuarın da bunun bir örneği olduğunu belirtti.

Fuar kapsamında düzenlenen Uluslararası Konferansta da çok sayıda yabancı kuruluş ve şirket yer aldı. Forumun katılımcıları arasında BM ve Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası temsilcileri, Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Komitesi Türk-Türkmen İş Konseyi, Gazprombank Leasing ve Türkmen işi ile ilişkiler kurmak ve mevcut etkileşimi genişletmek isteyen yabancı şirketler  katıldı. Konferansa Türkmenistan  tarafından,  ticaret kurum ve şirket temsilcileri, üretim sektörü işletmeleri ve  ihracat uzmanlarının yanı sıra Sanayici ve Girişimciler Sendikası üyeleri de katıldı.

Konferans boyunca, dijitalleşme, elektronik sistemlerin uygulanması, çevrimiçi mağaza düzenleme yöntemleri ve yenilikçi pazarlama gelişmeleri gibi ticaret ve hizmet alanındaki en iyi uygulamalar tartışıldı.

Anahtar Kelimeler: Uluslararası "Ticaret ve Hizmetler - 2019 Fuarı”, Aşkabat, Türkmenistan,

Diğer Haberler