universite-ogrencileri-tasarladiklari-ihalarla-teknofest-azerbaycanda-yarisaca

Üniversite öğrencileri tasarladıkları İHA'larla TEKNOFEST Azerbaycan'da yarışacak

TEKNOFEST Azerbaycan kapsamında TÜBİTAK ve Azercosmos Şirketi yürütücülüğünde ilk kez düzenlenecek Pilotsuz Uçuş Aparatları (PUA) Yarışması'nda üniversite öğrencileri tasarladıkları İHA'larla hünerlerini sergileyecek.

23 Mayıs 2022 21:26

PUA Yarışması ile öğrencilerin uzay ve havacılık ile hava araçlarına olan ilgileri artırılarak öğrencilere bu alanda temel uçuş bilgi ve becerileri kazandırılması amaçlanıyor.

Bu yarışmada belirlenen görevlerle elektronik, mekanik, programlama gibi mühendislik alanlarında teorik ve pratik bilginin uygulaması ve geliştirilmesi için uygun şartlar oluşturuluyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma, yalnızca Türkiye ve Azerbaycan'daki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin katılımına açıldı.

TEKNOFEST Azerbaycan PUA Yarışması'na 104'ü Türkiye'den olmak üzere toplam 156 takım başvuruda bulundu. Takımlar yarışmaya herhangi bir kategorideki İHA'larla katılabiliyor.

Finalistler İHA'larını sergileyecek

Yarın Hacıkabul Havalimanı'nda gerçekleştirilecek PUA Yarışması'nda, takımlara her biri 10'ar dakika olmak üzere 2 uçuş hakkı verilecek, ikinci uçuş hakkının kullanılması zorunlu tutulmayacak.

Takımlar uçuştan sonra İHA'larını yarışma jürisine tanıtacak, İHA yapım sürecine ilişkin gerekli bilgileri sunacak ve jüri üyelerinin sorularını yanıtlayacak.

Finalist 14 takım, 26-29 Mayıs'ta Bakü Kristal Hall yerleşkesinde gerçekleştirilecek TEKNOFEST Azerbaycan'a katılım sağlayacak. PUA Yarışması takımları, kendilerine tahsis edilecek stantlarda İHA'larını sergileyecek.

PUA Yarışması ödül töreni, 28 Mayıs'ta TEKNOFEST Azerbaycan etkinliğinde gerçekleştirilecek. Yarışmada birinciye 4 bin dolar, ikinciye 2 bin dolar ve üçüncüye de bin dolar ödül verilecek.

Diğer Haberler