volkan-bozkir-turkmenistana-tesekkur-etti

Volkan Bozkır, Türkmenistan'a teşekkür etti

BM Genel Kurulu 75. Oturum Başkanı Volkan Bozkır, 2021 Uluslararası Barış ve Güven Yılı Açılış törenine video mesaj ile katıldı.

30 Ocak 2021 15:40

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde önceki akşam düzenlenen açılış töreni, yabancı diplomatlar ve uluslararası kuruluşların temsilciliklerinden oluşan geniş bir katılımla gerçekleşti. Türkiye adına törene Türkmenistan Aşkabat Büyükelçisi Sayın Togan Oral katıldı.

Volkan Bozkır törene bir video mesaj ile katılarak Uluslararası Barış ve Güven Yılının, Türkmenistan'ın girişimiyle BM tarafından açıklandığını belirtti ve Türkmenistan'a teşekkür etti.

Yeni tip koronavirüs salgınında barış ve güvenin her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Bozkır, "2021'de herkesi farklılıkları, bir kenara bırakıp birlikte çalışmaya, dayanışmaya çağırıyorum." dedi.

"Herkes güvende olana kadar kimse güvende olamaz" diyen Volkan Bozkır, küresel durum ışığında barış ve güven ihtiyacının hiç olmadığı kadar yüksek olduğunun altını çizdi.

Bozkır, uluslararası toplumu barış, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınma yolunda siyasi diyalog ve dayanışma yoluyla işbirliğine devam etmeye çağırdı.

 

Diğer Haberler