yabanci-basin-mensuplari-kazakistan-i-anlatti

Yabancı basın mensupları Kazakistan’ı anlattı.

“Yabancı Gazeteciler Gözüyle Kazakistan Yarışmasını kazananlar için başkent Astana’da ödül töreni düzenlendi.

07 Ağustos 2018 08:40

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı ile Kazakistan Editörler Kulübü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmaya 20’den fazla ülkeden 85 başvuru yapıldı. Değerlendirme jürisi bunlardan beşini ödüle layık gördü.

Yarışmanın jüri başkanlığını üstlenen Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, törende, son yıllarda yabancı basında Orta Asya’ya ilginin arttığının altını çizdikten sonra bu tür etkinliklerin ve basın mensuplarının ziyaretlerinin halklar arası dostluğu güçlendirmede büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, yabancı gazetecilerin ziyaretinin Kazakistan hakkında daha çok bilgi edinmeleri açısından önemli olduğunu vurguladı.

“Yabancı Gazeteciler Gözüyle Kazakistan” Yarışmasında ödüle layık görülen gazeteciler ise Özbekistan’dan Uluğbek Şoonazarov, İngiltere’den Djilli Pikal, ABD’’den Stefan Lipovsev, Hindistan’dan İndervir Singh ile Ürdün’den Ayman Abdelaziz az-Zabeniz oldu. 

Ödül kazanan yarışmacıların makalelerinde Kazakistan’ın dış politikası, Orta Asya’daki rolü ve Astana’nın başkent oluşunun 20. yıldönümü gibi konular ele alındı..

Yarışmayı kazanan gazeteciler için Kazakistan’ın Astana ve Almatı ile Burabay tatil bölgesine özel gezi programı düzenlenecek. 

Diğer yandan yarışmanın uluslararası sponsorlarından biri de Türk Hava Yolları oldu.

 

 

Anahtar Kelimeler: Yabancı Gazeteciler Gözüyle Kazakistan Yarışması,

Diğer Haberler