yalcin-topcu-ahiska-turkleri-turkiye-cumhuriyetinin-milli-bir-namusudur

Yalçın Topçu: "Ahıska Türkleri Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli Bir Namusudur"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kırgızistan'da yaşayan 50 bin Ahıska Türkü'nün temsilcileriyle biraraya geldi.

26 Temmuz 2017 11:20

Kırgızistan'da yaşayan 50 bin Ahıska Türkü'nün temsilcileri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçicisi Metin Kılıç, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve beraberlerindeki heyetle biraraya geldi.  

Vatanlarından sürgün edilen Ahıska Türklerinin yeni bir yaşam kurdukları ve kök saldıkları Cumhuriyetlerden biri de Kırgız Cumhuriyeti. 

Kırgız Cumhuriyeti'nin başkenti Bişkek Ahıska Türklerinin  anavatanın temsilcileri ile buluşmasına ev sahipliği yaptı. 
Bişkek’te bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ve beraberindeki heyet Ahıska Türkleri ile biraraya geldi.

Bişkek’te Ahıska Türkleri’nin yoğun olarak yaşadığı bir mahallede gerçekleşen ziyarette Topçu ve beraberindeki heyeti Kırgızistan Ahıskalılar Derneği üyeleri karşıladı. Buluşmada  Ahıskalı Türkler yaşadıkları sıkıntı ve sorunları iletme fırsatı buldu. 

Yalçın Topçu " Amerika Birleşik Devletlerinden Çin Seddi'nin eteklerine kadar. Yaklaşık 650 - 700 bin Ahıska Türkü gittiği her yerde o ülkenin ekonomisine güvenliğine katkıda bulunmasına rağmen ne yazık ki "ikinci" olarak adlandırılıyor ve bakılıyor. Bizim kardeşlerimizin şu çağda bu kadar mağdur yaşamalarına gerçekten müsaade etmemeliyiz. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milli bir namusudur bence. Bunu vurgulayarak her yerde söylüyorum bu bizim milli bir namusumuzdur." diye konuştu.

1944’ten beri Kırgızistan’da sürgünde yaşayan 50 bini aşkın Ahıska Türkü'nün gözü kulağı anavatanları Türkiye'de.. 
Yaşadıkları her yerde Türk dilini ve kültürünü yeşerten Ahıska Türklerinin anavatandan bir de talebi var..  

 Orta Asya’da yaşayan Türk'lerle aynı soydan gelmemize rağmen ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz diyen Ahıska Türkleri anavatanları Türkiye’nin kendilerine sahip çıkmasını ve çifte vatandaşlık vererek yeni neslin geleceği için bir umutlarının olmasını bekliyor. 

Anahtar Kelimeler: Yalçın Topçu, Kırgızistan, Bişkek, Ahıska Türkleri,

Diğer Haberler