yee-turkiye-cumhuriyetinin-100-yil-donumu-dolayisiyla-sirbistanda-konser-duz

YEE, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Sırbistan'da konser düzenledi

 Yunus Emre Enstitüsü, Sırbistan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla konser etkinliği organize etti.

02 Kasım 2023 12:15

YEE'nin Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği konsere, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Belgrad YEE Koordinatörü Dinser Şahin, yabancı misyon şefleri, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, müzikseverler ve çok sayıda davetli katıldı.

Belgrad'daki Cukarica Belediye Merkezi'nde düzenlenen konserde, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve piyanist Tutu Aydınoğlu'nun şefliğinde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve mezunlarından oluşan "Heritage Ensemble" grubu sahne aldı.

Büyükelçi Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü münasebetiyle böyle özel bir program düzenlediği için Belgrad YEE'ye teşekkürlerini ileterek Türkiye ve Sırbistan arasındaki diplomatik ilişkilerin çok iyi bir seviyede bulunduğunu belirtti.

Belgrad YEE Koordinatörü Şahin, Cumhuriyet'in ilan edilmesinin ardından edebiyat ve sanat başta olmak üzere pek çok alanda Türk kültürünün yeniden şekillendiğini belirterek Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yürüttüğü çalışmalar arasında Türk dili üzerine yapılan çalışmalara ayrı bir önem verdiğini ifade etti.

YEE'nin dünya çapında 90'a yakın temsilcilikte uluslararası standartlarda Türkçe öğretimi faaliyetleri gerçekleştirdiğinin altını çizen Şahin, Türkçe öğretimi faaliyetleriyle yüz binlerce kişinin dil kültür ekseninde Türkiye'nin kültürel mirasını yakından tanıdığını söyledi.

Türk müziğinin seçkin eserlerinin icra edildği konser, davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

 

Anahtar Kelimeler: sırbistan, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü,

Diğer Haberler