yeni-buyuk-ipek-yolu-2018-uluslararasi-gezisi

Yeni Büyük İpek Yolu 2018 Uluslararası Gezisi

Yeni Büyük İpek Yolu 2018 Uluslararası Gezisi, Kazakistan himayesinde gelecek yıl nisan ve haziran ayları arasında düzenlenecek.

22 Kasım 2017 10:41

Yeni Büyük İpek Yolu 2018 Uluslararası Gezisi, Kazakistan himayesinde gelecek yıl nisan ve haziran ayları arasında düzenlenecek.

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı Kültür ve Sanat Departmanı Müdürü Almaz Nurazhan, Kazmedia Merkezi'nde yapılan basın toplantısında, Kazakistan himayesinde Polonyalı seyyah ve araştırmacı Yatsek Palkeviç’in başkanlık edeceği Yeni İpek Yolu 2018 Gezisi'nin düzenleneceğini söyledi.

Çin’den başlayacak gezi rotasının Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya ve Belarus’u geçerek haziran ayında Polonya’da sona ereceğine işaret eden Nurazhan, "Gezinin amacı Asya ile Avrupa’yı bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği ülkelerin kültürel bağlarını anlatmak." dedi.

Nurazhan, 33’ten fazla tarihi yeri içeren gezinin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından desteklendiğini sözlerine ekledi.

- "İpek Yolu'nu marka olarak kullanacağız"

Kazak Turizm Milli Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Timur Duysengaliyev de bu yıl haziran-eylül aylarında gerçekleşen Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı'ndan sonra Kazakistan’ın sadece petrol ve doğalgaz ülkesi değil, turizm ülkesi olarak dünyaya açıldığının altını çizdi.

Kazakistan'ın turizm potansiyelinin yurt dışında tanıtılması açısından İpek Yolu teması gibi güçlü araçları kullanacaklarını söyleyen Duysengaliyev, "Çünkü İpek Yolu teması dünya markalarından daha popüler hale gelmiştir. Bu bizim için önemli ve İpek Yolu'nu ticaret markası olarak kullanmamızı sağlıyor. Kazakistan’ın oluşturacağı markalardan biri de İpek Yolu olacaktır." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Yeni Büyük İpekyolu 2018 Uluslararası Gezisi, İpekyolu, Kazakistan, Unesco, Türkistan,

Diğer Haberler