ytb-ve-azerbaycan-devlet-idarecilik-akademisi-arasinda-is-birligi-protokolu

YTB ve Azerbaycan Devlet İdarecilik Akademisi arasında iş birliği protokolü

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yanında Devlet İdarecilik Akademisi arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

18 Nisan 2019 16:59

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, mutabakat zaptına YTB Başkanı Abdullah Eren ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Devlet İdarecilik Akademisi Rektörü Prof. Dr. Urhan Alekberov imza attı.

Protokol çerçevesinde, ortak projeler geliştirilmesi, tecrübe paylaşımı, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki eğitim iş birliğinin daha da geliştirilmesi planlanıyor. Bu çerçevede iki kurum arasında ortak projeler geliştirilerek tecrübe paylaşımında bulunulacak.

YTB Başkanı Eren, protokol sayesinde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki eğitim iş birliğinin daha da yukarıya taşınacağını belirtti.

Eren, imzalanan protokolle Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlanacağını vurgulayarak, "YTB ile Azerbaycan Devlet İdarecilik Akademisi arasında eğitim alanında zaten ciddi bir iş birliği vardı. Bu iş birliğimizi imzalanan protokolle biraz daha ileriye götürmüş olacağız. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

- "Azerbaycan ve Türkiye bir millet iki devlettir"

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Devlet İdarecilik Akademisi Rektörü Prof. Dr. Alekberov, protokolün Azerbaycan ve Türkiye arasındaki eğitim alanında yapılan çalışmalara büyük katkı sağlayacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Milli liderimiz Haydar Aliyev'in dediği gibi 'Azerbaycan ve Türkiye bir millet iki devlettir.' Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanması ve yüksek neticeler elde etmesinde şüphesiz Türkiye’nin büyük katkıları vardır. Nerede insan kaynağı varsa, nerede bir potansiyel varsa orada verim vardır. Bu da eğitimden geçmektedir. Bundan dolayı YTB'ye çok teşekkür ediyoruz."

Anahtar Kelimeler: YTB, Azerbaycan Devlet İdarecilik Akademisi, YTB Başkanı Abdullah Eren, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Devlet İdarecilik Akademisi Rektörü Prof. Dr. Urhan Alekberov,

Diğer Haberler