
03 Kasım 2026 14:45
Rusya'daki Samara tesislerine düzenlenen İHA saldırısının ardından geçici olarak durdurulan Atırau-Samara ana boru hattı üzerinden petrol taşımacılığı, teknik incelemelerin tamamlanmasıyla normale döndü.
Kazakistan Enerji Bakanlığı, altyapıda gerçekleştirilen kapsamlı teknik kontrollerin ardından Atırau-Samara ana boru hattı üzerinden petrol sevkiyatının yeniden başladığını duyurdu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, hattın geçici bir kesintinin ardından rutin operasyonel akışına döndüğü belirtildi.
İHA Saldırısı Nedeniyle Alım Geçici Olarak Durdurulmuştu
Sevkiyattaki kesinti, 2 Kasım sabahı Rusya sınırları içerisinde yer alan Samara kavşağındaki tesislere yönelik gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından yaşanmıştı. Saldırı sonrası güvenlik önlemleri ve teknik incelemeler kapsamında bu güzergâhtan yapılan petrol alımı geçici süreyle askıya alınmıştı.
Can Kaybı Yok, Durum Kontrol Altında
Kazakistan Enerji Bakanlığı, olay sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma meydana gelmediğini bildirdi. Açıklamada, sürecin ve hat güvenliğinin ilgili kurumların tam kontrolü altında olduğu vurgulandı.
Anahtar Kelimeler: Atırau-Samara Boru Hattı,