azerbaycan-cumhurbaskani-liderler-zirvesi-icin-turkiye-ye-geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Liderler Zirvesi için Türkiye’ye geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine, bu yıl 5'incisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na (ADF) katılmak üzere bugün Türkiye’ye geldi.

16 Nisan 2026 19:01

Çalışma ziyareti kapsamında eşi Mehriban Aliyeva ile birlikte Antalya’ya gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Antalya Uluslararası Havalimanı’nda devlet töreniyle karşılandı.

Aliyev çiftini havalimanında karşılayan heyetin başında Antalya Valisi Hulusi Şahin yer alırken, çok sayıda üst düzey yetkili de karşılamada hazır bulundu.

Diplomasinin Kalbi Antalya’da Atacak

Cumhurbaşkanı Aliyev’in, forum süresince mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi ve bölgesel gelişmeler ile iki ülke arasındaki stratejik müttefiklik ilişkilerini güçlendirecek konuları ele alması bekleniyor.

5.Antalya Diplomasi Forumu, dünyanın dört bir yanından gelen liderleri, bakanları ve diplomatları "Küresel Krizler ve Çözüm Yolları" ekseninde buluştururken; Azerbaycan’ın üst düzey katılımı, Türk dünyasının birliktelik mesajı açısından kritik önem taşıyor.

Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Aliyev ve beraberindeki heyet, forumun gerçekleştirileceği merkeze hareket etti.

Anahtar Kelimeler: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev - Liderler Zirvesi Antalya, 5.Antalya Diplomasi Forumu,

Diğer Haberler