
23 Eylül 2026 11:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov’un doğum günü dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.
Erdoğan mesajında, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki tarihi ve kardeşlik bağlarına dikkati çekti. İki ülke ilişkilerinin hem ikili düzeyde hem de Türk Devletleri Teşkilatı ve diğer uluslararası platformlarda gelişmesinden duyulan memnuniyeti ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhamedov’u 11-12 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek COP31 Dünya Liderleri İklim Eylemi Zirvesi’ne de davet etti.
Berdimuhamedov’a farklı ülkelerden tebrik
Serdar Berdimuhamedov’a doğum günü dolayısıyla Rusya, Özbekistan, Çin, Belarus, Tacikistan ve Güney Kore’den de tebrik mesajları gönderildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Berdimuhamedov’la telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel iş birliği ele alındı.
Putin ile görüşmede ayrıca Türkmenistan’ın dönem başkanlığında Ekim ayında düzenlenecek Bağımsız Devletler Topluluğu Devlet Başkanları Konseyi toplantısının hazırlıkları değerlendirildi.
Anahtar Kelimeler: Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan, COP31,