
09 Temmuz 2026 14:43
Türkiye Bosna Sancak Derneği, Srebrenitsa Soykırımı’nın 31. yılı dolayısıyla hafızaları tazeleyen çok anlamlı bir farkındalık etkinliğine imza attı. İstanbul Boğazı’nın iki yakasını birleştiren Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, soykırım kurbanlarının anısına dev pankartlarla donatıldı.
Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın sonra yaşanan en büyük insanlık trajedisini unutturmamak amacıyla düzenlenen etkinlik, hem sürücülerden hem de sosyal medya kullanıcılarından büyük destek gördü.
Kıtaların Birleştiği Noktadan Küresel Çığlık
Türkiye Bosna Sancak Derneği yönetim kurulu ve gençlik kolları üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde, Boğaz'ın iki dev köprüsüne devasa pankartlar asıldı. Köprü görevlilerinin denetimi ve güvenliği altında yerleştirilen pankartların her birinin 220 metrekare büyüklüğünde olduğu açıklandı.
Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan bu stratejik noktalardan tüm dünyaya, katliamların bir daha tekrarlanmaması için küresel bir çağrı niteliği taşıyan "#birdahaasla" mesajı verildi.
Anahtar Kelimeler: Srebrenitsa Soykırımı, Türkiye Bosna Sancak Derneği, soykırım, insanlık suçu,