tdt-musluman-din-liderler-konseyi-nin-8-adresi-turkiye-olacak

TDT Müslüman Dinî Liderler Konseyi’nin 8. adresi Türkiye olacak

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ülkelerinin Müslüman Din İşleri Başkanları Konseyi’nin 7. toplantısı Bakü’de gerçekleştirildi.

15 Eylül 2026 12:10

Bakü’de gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ülkelerinin Müslüman Din İşleri Başkanları Konseyi’nin 7. toplantısında, bir sonraki 8. buluşmanın Türkiye’de yapılması planlandığı açıklandı.

"Dinî Liderlerin En Önemli Görevi Manevi Destek Vermektir"

Kafkas Müslümanları Kurulu Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk devletlerinin artan birliğinden ve elde edilen kazanımlardan rahatsızlık duyan bazı çevrelerin bulunduğuna dikkat çekti. Bu koşullar altında dinî liderlere düşen en temel sorumluluğun devlet başkanlarının yürüttüğü politikalara manevi destek sağlamak, halklar arasındaki dayanışmayı ve karşılıklı saygıyı pekiştirmek olduğunu vurguladı.

Geniş Katılımlı Zirvede Kritik Konular Masada

Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin din işleri başkanlarının katılımıyla toplanan Konsey'e, dünya genelinden 40 ülke ve 15 uluslararası kuruluşu temsil eden devlet, bilim ve din insanları eşlik etti.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında şu başlıklar yer aldı:

  • Kurumlar Arası İş Birliği: Müslüman din işleri kurumları arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi,
  • Aile Kurumu: Aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesine yönelik ortak adımlar,
  • Bilim ve Teknoloji: İslam dininin bilim ve teknolojiye yaklaşımı ve güncel meseleler.

Anahtar Kelimeler: TDT Müslüman Dinî Liderler 8. Konseyi, Kafkas Müslümanları Kurulu, Şeyhülislam Allahşükür Paşazade,

Diğer Haberler