Tv.Film "Ankara Yazı"

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Ankara Yazı - Veda Mektubu  TV film kuşağımızda ekranınıza geliyor.

Yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği  filmde, 12 Eylül darbesinden sonra idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hikayesi anlatılıyor. 

Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun başrollerinde ,Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu, Münir Can Cindoruk, Burçin Abdullah, Ümit Acar ve Tuncer Salman yer alıyor.

FİLMİN KONUSU

Türkiye'nin sıkıyönetimle yönetildiği yıllarda, Ankara'da solcuların gittiği bir kahvehane 10 Ağustos 1978 günü taranır. Bu olay daha sonraları Balgat Katliamı olarak anılacaktır. Olaydan birkaç saat sonra, polis etraftaki semtlerde olayla bağlantısı olduğunu düşündüğü birçok ülkücü genci gözaltına alır. İçlerinde o sırada 20 yaşlarında olan Mustafa Pehlivanoğlu adında bir genç de vardır. Mustafa'nın gözaltına alınmasıyla annesi Zeynep ve babası Ahmet Bey'in hukuk mücadelesi başlamış olur. Daha sonra 12 Eylül Askeri Darbesi'nin kurduğu mahkemede idam cezası alan Mustafa Pehlivanoğlu, anne ve babasının haberi bile olmadan bir sabah idam edilir.