balkanlarda-ilk-teravih-namazlari-kilindi

Balkanlarda ilk teravih namazları kılındı

Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'ta yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazıyla ramazan ayını karşıladı.

11 Mart 2024 10:11

Müslümanlar için 11 ayın sultanı olarak adlandırılan ramazanın gelişi, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Sarı Tabya'da atılan topla duyuruldu.

Çok sayıda ailenin katıldığı etkinlikte, yüzlerce çocuk ellerinde taşıdıkları balonları havaya bıraktı.

Osmanlı döneminden beri devam eden ramazan ayı adetlerinden top atma geleneği, başta Saraybosna olmak ülkenin diğer şehirlerinde de devam ediyor.

Saraybosna'da tarihi Başçarşı'nın bulunduğu yerler ay ve hilal ışıklandırmalarıyla süslendi.

Saraybosna'da Müslümanlar, tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi başta olmak üzere şehirdeki birçok camiyi ilk teravih namazını kılmak için doldurdu.

Kosova

Kosova'da ilk teravih namazıyla ramazan ayı karşılandı
Kosova'nın başkenti Priştine'de Müslümanlar, Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde saf tuttu. Öte yandan, Priştine’nin tarihi kısmındaki sokaklar da Ramazan ayı nedeniyle süslendi.

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya ilk teravih namazı kılındı

Kuzey Makedonya'da Ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi. Buradaki Müslümanlar, ilk teravih heyecanını yaşamak için ülke genelindeki camilere akın etti. Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki tarihi Mustafa Paşa Camisi, ramazanın ilk teravih namazını kılmak için gelen Müslümanlarla doldu. Caminin dolması nedeniyle bazı Müslümanlar teravih namazını dışarda kıldı.

Arnavutluk

Arnavutluk'ta Ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi. Buradaki Müslümanlar, ilk teravih heyecanını yaşamak için ülke genelindeki camilere akın etti. Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Müslümanlar ilk teravih nedeniyle Dine Hoca Camisi'ne geldi.

Sırbistan

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olan Bayraklı Camisi'nde de teravih namazı kılınırken, ülkede Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki camilerde de ilk teravih namazı kılındı.

Karadağ

Karadağ'da da başkent Podgorica'da ve diğer kentlerde bulunan camilerde ilk teravihlerini kılmak isteyen Müslümanlar bir araya geldi.

Hırvatistan

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb ile aynı ismi taşıyan cami de ilk teravih namazını kılmak için gelenlerle dolarken, namaz sonrası dualar edildi.

 

 

Anahtar Kelimeler: balkan, cami, ramazan, teravih, bosna hersek, kosova, arnavutluk, kuzey makedonya,

Diğer Haberler