gelenekli-turk-islam-sanatlari-sergisi-ankarada-acildi

Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi Ankara'da açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Gelenekli Türk İslam Sanatları Sergisi'nin açılışı yapıldı.

18 Ekim 2023 12:43

TDV KAGEM, 2015 yılından itibaren Gelenekli Türk-İslam Sanatları içinde yer alan tezhip, minyatür, hüsn-i hat, ebru, kat’ı, çini, cilt ve kaligrafi sanat dallarında eğitimler düzenliyor. 

KAGEM sanat atölyelerine devam eden öğrencilerin ve sanat eğitmenlerinin uzun uğraşları sonucu ortaya çıkan 130 eser sanatseverlerle buluştu. 

KAGEM Müdürü Fatma Haral Efe, “Sergi ile Gelenekli Türk-İslam Sanatının, Allah’ın ve Resulünün adı ile nasıl mana bulduğuna hep birlikte şahit oluyoruz. 1996 yılından itibaren eğitim, kültür, sanat ve akademi gibi çalışmalarla toplumla buluşan KAGEM, 2015 yılından itibaren özellikle eğildiği sanat çalışmalarını da zirveye taşımış bulunmaktadır.” dedi. 

Türkiye Diyanet Vafkı Genel Müdürü İzani Turan da, Gelenekli Türk İslam Sanatlarının bir yönü ile de bize en büyük sanatçının Rabbimiz olma gerçeğini de hatırlatmış olması bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

KAGEM’in yeni eğitim-öğretim yılının açılışına özel düzenlenen serginin ilk gününden itibaren ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. 

Sergi, 21 Ekim tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretlerine açık kalacak.

Anahtar Kelimeler: Ankara, TDV KAGEM, Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi,

Diğer Haberler